Fotografen

Charlotte Lybeer

De foto's zullen worden gemaakt door een team van jonge kunstfotografen geleid door Charlotte Lybeer. Charlotte Lybeer (°1981, Roeselare) studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten Gent en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Antwerpen. Haar projecten werden veelvuldig tentoongesteld in zowel binnen- als in het buitenland en gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften en magazines. Momenteel doceert ze fotografie aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten en werkt ze aan een doctoraat in de beeldende kunst getiteld "Lifestyle Supermarkt". Meer info via www.charlottelybeer.be.

Vesna Faassen

In het team zit ook Vesna Faassen (°1986, Arnhem); zij volgt momenteel de masteropleiding fotografie aan de Antwerpse Academie. Voorafgaand aan deze studie behaalde ze haar masterdiploma Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, Nederland. Vesna werkt met fotografie en video en richt zich op documentaire, dan wel op artistieke projecten. Onlangs werd ze, als duo met Lukas Verdijk, geselecteerd voor .tiff Magazine #3, een selectie van tien jonge Belgische talenten, uitgegeven door het FotoMuseum Antwerpen. Zie: www.vesnafaassen.nl.

Valentina Stellino

Valentina Stellino (°1992, Brasschaat) volgt eveneens de masteropleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarvoor haalde ze al haar bachelor en deed ze fotografie aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen. Haar interesses zijn zeer uiteenlopend; enscenering is in haar werk belangrijk, zonder te raken aan het realisme van het beeld. Meer op: www.valentinastellino.be.

Ulla Deventer

De Duitse Ulla Deventer (°1984, Henstedt-Ulzburg) studeerde eerst in Hamburg en Lyon en behaalde recent haar master in de fotografie aan de Academie van Antwerpen. Haar werk heeft veelal een documentaire inslag waarbij de relatie tussen de mensen die ze als onderwerp kiest en de ruimte waarin ze werden geportretteerd, cruciaal is. Zie: www.ulladeventer.de.

Ingrid Leonard

Ingrid Leonard (°1985, Antwerpen) op haar beurt behaalde een master in fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, alsook een master in geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen. Na haar studies combineerde zij beide interesses als researcher voor documentairefilms, als historisch onderzoeker voor Geheugen Collectief en als assistent-curator voor het FotoMuseum. Daarnaast werkt zij als freelance fotograaf en videomaker. Zie: www.ingridleonard.be.

Eva Donckers

Eva Donckers (°1991, Neerpelt) tenslotte is afkomstig uit Overpelt, maar de laatste jaren voornamelijk te vinden in Antwerpen en Brussel. Ze heeft een studie in de kunstbemiddeling achter de rug, alsook de bacheloropleiding fotografie aan KASK Antwerpen. Deze kennis bracht ze onder andere samen in het organiseren van kleinschalige tentoonstellingen. Momenteel volgt ze de masteropleiding fotografie aan Sint-Lucas Brussel. In het werk van Eva staat voornamelijk de mens centraal, waarbij ze de sociale werkelijkheid onderzoekt via participerende observaties. Meer op: www.evadonckers.be.